Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ήρθε ο Μάρτης της μαμάς!

Καλό μήνα σε όλους!! Εύχομαι τυχόν αναβολές να γίνουν αυτό το μήνα, τα γλαστράκια σας να ανθίσουν, οι βόλτες να αυξηθούν και να μοσχομυρίζει το σπίτι σας αρώματα και φαγητά!


Μαμά να σε χαίρομαι, Χρόνια πολλά τα ίδια ισχύουν και για σένα! σ' αγαπώ!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

η άλλη οπτική..Ο..

Βλέπωντας το βράδυ της Κυριακής απο μια άλλη οπτική ίσως η Δευτέρα να μην είναι τόσο οδυνηρή!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σαββατοκύριακο σε εκείνα τα σπιτάκια..

Που είναι λοιπόν αυτά τα σπιτάκια που όλοι έχουμε δει ; Ποιός μένει σε αυτά και γιατί τα ζωγραφίζαμε συνέχεια; Που είναι αυτή η ανάμνηση και γιατί δεν χτίζουμε τέτοια;


Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

παρασκευή



Η ημέρα Παρασκευή αναφέρεται από τον Τερτυλλιανό και ως "έκτη Σαββάτων" (sexta sabbati), καθώς και "Προσάββατον" κατά τον Επιφάνειο. Αλλά καιι ο ευαγγελιστής Μάρκος υπαινίσσεται το αυτό κατά την ημέρα του Πάθους γράφωντας "επεί ήν Παρασκευή, ό εστί Προσάββατον". 
Γενικά το όνομα αυτό καθιερώθηκε από τους Εβραίους επειδή την ημέρα αυτή παρασκεύαζαν ότι θα χρησμοποιούσαν την επομένη, τούτο και υιοθετήθηκε από τους Χριστιανούς, χωρίς να υφίσταται ίδιος λόγος.

Επειδή όμως η μεν Τετράς για τους αρχαίους Έλληνες και τους λεγόμενους Εθνικούς ήταν η ημέρα που επεφημιζόταν ο Ερμής, τη δε Παρασκευή η Αφροδίτη(*), ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύςσημπλήρωσε θεολογικά την επιταγή: τις ημέρες αυτές των νηστειών με τη ρήση ο "γνωστικός και πεφωτισμένος" Χριστιανός: "οίδε και της νηστείας τα αινίγματα της Τετράδος και Παρασκευής" και "νηστεύει κατά τον βίον φιλαργυρίας τε ομού και φιληδονίας".
(*) Υπόψη στις ευρωπαϊκές γλώσσες το όνομα παραμένει συνυφασμένο ως έννοια της Αφροδίτης, όπως επίσης και στην αστρολογία.
Σημειώνεται ότι η Παρασκευή είναι ημέρα αργίας των Μουσουλμάνων, (αντί της Κυριακής των Χριστιανών, και του Σαββάτου των Εβραίων), ειδικά στη Σαουδική ΑραβίαΙράν και Ιράκ. Παρά ταύτα παγκοσμίως σε όλες τις εμπορικές πράξεις η Παρασκευή λογίζεται ως εργάσιμη πέμπτη ημέρα της εβδομάδας.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

εμ.. να μη ξέρουμε πως γίνεται να τρώμε μούχλες οικειοθελώς!? :)


· ΡΟΚΦΟΡ ΓΑΛΙΑΣ 
Τα νερά του ροκφόρ που είναι τυρί 
πρόβειο οφείλονται στο πενισιλλιουμ 
ροκφορτι που υπάρχει σε αφθονία 
στις σπηλιές στο οροπέδιο Καμπαλου 
αυτές η σπηλιές που είναι δροσερές 
και υγρές εξαιτίας των υπόγειων 
υδάτων χρησιμοποιούνται ακόμη 
για την ωρίμανση του ροκφόρ 
Η δημιουργία τον μπλε αυλακώσεων 
επιταχύνεται τώρα στρώνοντας 
ανάμεσα στα κομμάτια του πηγμένου 
γάλακτος τριμμένη μούχλα ψωμιού 
αλλά ωστόσο η διαδικασία της ωρίμανσης 
χρειάζεται περίπου τους 3 μήνες ακόμη 
και το τυρί δεν παίρνει την καλύτερή 
του γεύση πριν περάσουν 6 μήνες 
ΤΟ ροκφόρ στην καλύτερη ηλικία του 
είναι κρεμώδες με μπλε πράσινα νερά 
είναι λείο στητό και κόβεται σαν βούτυρο 
αλλά τρίβεται εξαιτίας της μούχλας που θα 
πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη 
Είναι έντονα με τη λεπτή υφή και την 
ιδιαίτερη μυρωδιά του πρόβειου γάλακτος 
Δεν πρέπει όμως να είναι αλμυρό αν και 
τα τυριά που προορίζονται για εξαγωγή 
είναι κάπως αλατισμένα για προστασία 
από αλλοίωση.

υγ: Σε σαλατούλα μαζί με ντοματίνια 
και ρόκα είναι μμμμμμμ........



Ένα κόσμημα.



υλικά: χαρτί,ασήμι
materials: paper, silver


Τα πρώτα κοσμήματα που φόρεσε ο άνθρωπος χάνονται στο βάθος της προϊστορίας καθώς υπολογίζεται ότι πρωτοφορέθηκαν 40.000 χρόνια πριν. Οι λόγοι που ώθησαν τον άνθρωπο στην σύλληψη της ιδέας του κοσμήματος είναι η προσέλκυση του άλλου φύλου, ο καλλωπισμός και σε κάποιες περιπτώσεις για λόγους φύλαξης από το κακό (φυλαχτό) και οι υπερφυσικές ιδιότητες του κοσμήματος.

Γυναικείο..

Ποια τακούνια είναι τα λιγότερο ‘επικίνδυνα’;
Ένα παπούτσι που βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην υποδομή και στα χαρακτηριστικά ενός αθλητικού παπουτσιού, με τακούνι όχι μεγαλύτερο των 3 πόντων, που προσφέρει άνεση και σωστή στήριξη του σώματος, είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση. Επομένως, όσο πιο χαμηλά και πλατιά είναι τα τακούνια τόσο λιγότερο επικίνδυνα είναι. Αυτό συνεπάγεται κι από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα παπούτσι για να χαρακτηριστεί ως ιδανικό.
                                                                                    Το ιδανικό παπούτσι...

  • είναι φτιαγμένο από καλό δέρμα.
  • έχει σταθερή σόλα (για να μην γλιστράει).
  • διαθέτει κορδόνια ή βέλκρο ή κάποιο κράτημα στον αστράγαλο ή στο κουντεπιέ ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχος της κίνησης του ποδιού στο εσωτερικό του.
  • έχει τακούνι 2,5-3 πόντων.
  • Σήμερα λοιπόν αγόρασα ένα επικίνδυνο τακούνι. 
  • Το βλέπω να μεταλάσσεται σε καρφίτσα σύντομα ..χιχι

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

για την αρχή του Κόσμου...

Από 19 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Ακροπόλ, ο σπουδαίος τραγουδοποιός και οι συνεργάτες του, καλούν όλους όσους νιώθουν παιδιά, «να πάψουν να είναι απλοί θεατές και να μπουν στην ιστορία ώστε να την κάνουν καινούργια».


ο ίδιος αφηγείται με δικά του λόγια την ιστορία για την αρχή του Κόσμου, τη γέννηση του Χρόνου, τη χρήση της φωτιάς και κάθε δύναμης που ωφελεί ή βλάπτει ανάλογα με τη χρήση της.


Μια καινούρια αφήγηση της Θεογονίας του Ησίοδου (το περίφημο δημιούργημα του αρχαίου ποιητή που περιγράφει την καταγωγή των θεών της ελληνικής μυθολογίας, ξεκινώντας από τη γενιά του Χάους, της Νύχτας και της Γαίας, συνεχίζοντας με τον Ουρανό και τους Τιτάνες και καταλήγοντας στους Ολύμπιους θεούς).


Εγώ πάντως συγκινήθηκα...ένιωσα οτι βρήκα γλυκές απαντήσεις...!

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

kolaz ap ta palia..

Αποκριές

Ονομάστηκε έτσι, επειδή τη περίοδο αυτή, συνηθίζεται να μην τρώνε κρέας οι Χριστιανοί, δηλαδή «να απέχουν από κρέας». Λέγεται επίσης απόκριες, Απόκρεω, της Τυροφάγου, γιατί την εβδομάδα αυτή τρώνε μόνο γαλακτοκομικά και όχι κρέας, για να προετοιμαστούν σιγά - σιγά για τη νηστεία της Σαρακοστής. Ανάλογη με την ελληνική λέξη Αποκριά είναι και η λατινική λέξη καρναβάλι (Carnevalcarnavale, από τις λέξεις<Carne=κρέας και Vale=περνάει). οι Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουν τις απόκριες, ενώ στην προτεσταντική βόρεια Ευρώπη δεν υπάρχουν.


ΥΓ: Η φωτογραφία είναι απο το σχολείο μου, έτος  2001 (νομίζω) ΠΑΝΑΓΙΑ μου τώρα τρόμαξααααα....οκ οκ οκ ...ψύχραιμα! Δε σταμάτησα ποτέ να ντύνομαι..φέτος τι έχει το πρόγραμμα??...

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τελικά όταν τα μπαμπού μου δεν είναι και πολυ καλά σημαίνει κάτι?


Το μπαμπού ανήκει στην οικογένεια των ποωδών φυτών και ευδοκιμεί κυρίως σε ζεστές ή τροπικές περιοχές, όπου μερικές φορές είναι εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της βλάστησής τους. Αφθονεί στην ανατολική Ασία, στην περιοχή των μουσώνων. Τα μπαμπού είναι οι μεγαλύτερες πόες και μερικές φορές φτάνουν σε ύψος τα 30 μέτρα. Το μπαμπού θεωρείται ίσως το πιο χρήσιμο στον κόσμο φυτό. Σε πολλές περιοχές το μπαμπού χρησιμοποιείται σαν ξύλο για κατασκευές, ενισχυτικών του τσιμέντου, καλαθιών, επίπλων, σκευών, νημάτων, χαρτιού, καυσίμων και αναρίθμητων μικρών αντικειμένων. Οι βλαστοί του μπαμπού τρώγονται σαν λαχανικά και τα σπόρια από κάποιες ποικιλίες χρησιμοποιούνται επίσης σαν φαγητό. Οι νεαροί βλαστοί επίσης αποτελούν τροφή για τα Πάντα (Panda) και άλλα άγρια ζώα, όπως και για βοοειδή και κατσίκες. Το μπαμπού χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για διακοσμητικούς σκοπούς στους κήπους αλλά και στην τέχνη. Υπάρχουν πάνω από 1000 είδη μπαμπού στον κόσμο.  Πρόσφατα ένα νέο διακοσμητικό φυτό που ονομάστηκε "τυχερό μπαμπού" έγινε διάσημο σε κάθε γωνιά της γης. Η διάδοσή του οφείλεται στους Κινέζους και είναι ίσως το πιο δημοφιλές φυτό στην Κίνα καθώς έχει συνδεθεί με την τέχνη του Feng Shui, σύμφωνα με την οποία, μέρη αυτού του φυτού θεωρούνται σύμβολα καλοτυχίας. Μια νέα "βιομηχανία" δημιουργήθηκε μαζί με ευκαιρίες για εμπόριο, καθώς άρχισαν να παρουσιάζονται σπειροειδή καλάμια του φυτού σαν κομμένα άνθη για ανθοδοχείο αλλά και πύργοι από καλάμια κομμένα σε σχήμα παγόδας που τοποθετούνται στην είσοδο των σπιτιών ή των επιχειρήσεων για να φέρουν καλοτυχία. Το νέο έτος των Κινέζων γιορτάζεται με αυτό το φυτό σαν δώρο που φέρνει υγεία και ευημερία (Τσι), αρμονία, ειρήνη και αγαθές σχέσεις (Ζεν). Το αστείο μέρος αυτής της ιστορίας είναι ότι το "τυχερό μπαμπού" δεν είναι στην πραγματικότητα μπαμπού καθώς το βοτανικό του όνομα είναι Δράκαινα σαντεριάνα (Dracaena sanderiana), και είναι μέλος της οικογενείας των Λιλιδών. Ούτε η καταγωγή του μάλιστα έχει σχέση με την Κίνα καθώς κατάγεται από το Κονγκό και το Καμερούν της Αφρικής! 

Μην ξεχνάτε ότι στο κρεβάτι και στο στρώμα σας θα περάσετε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής σας, ίσως το ένα τρίτο και πουθενά αλλού δεν θα περάσετε ανάλογο χρόνο!

Πως μπορείτε να καταλάβετε ότι το στρώμα σας θέλει αλλαγή;

Το Συμβούλιο Ύπνου του Ηνωμένου Βασιλείου (Sleep Council UK) προτείνει ένα απλό τρόπο για να εξακριβώνετε κατά πόσο το στρώμα σας χρειάζεται ή όχι αλλαγή.

Απαντήστε με ναι ή όχι στις πιο κάτω ερωτήσεις:

   1. Είναι το στρώμα σας ηλικίας άνω των 10 χρόνων;
   2. Ξυπνάτε με πόνους στο λαιμό ή στην πλάτη;
   3. Είναι το κάλυμμα του στρώματος σχισμένο ή λερωμένο;
   4. Όταν ξαπλώνετε, νοιώθετε τις σούστες ή πτυχές κάτω από την επιφάνεια;
   5. Όταν κινείστε στο στρώμα, ακούτε τριξίματα,
      ή άλλους θορύβους;
   6. Μήπως εσείς ή ο σύντροφος σας, στο στρώμα κυλάτε ο ένας πάνω στον άλλο άθελα σας;
   7. Είναι το στρώμα σας πολύ μικρό ώστε να μη δίνει ένα ανενόχλητο ύπνο;
   8. Είναι το ντιβάνι ή η βάση ανισόρροπη ή με βουλώματα;
   9. Είναι τα πόδια και ή οι τροχοί φθαρμένοι;
  10. Θα ήταν προσβλητικό εάν οι γείτονες δουν το στρώμα σας χωρίς κάλυμμα;

Εάν απαντήσατε ναι σε τρεις από τις πιο πάνω ερωτήσεις, τότε δεν κοιμάστε όσο το δυνατό καλύτερα.

Πέντε ή περισσότερες θετικές απαντήσεις, σημαίνει ότι είναι καιρός να αγοράσετε νέο κρεβάτι.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

καληνύχτα (ίσως με πανσέληνο)

 Καληνύχτα...
«Οι εποχές των θαυμάτων δεν πέρασαν κι ούτε θα περάσουν ποτέ.»
Τόμας Καρλάιλ (Σκοτσέζος ιστορικός και διανοούμενος)

Τον Ιούνιο του 2007 η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να μετατρέψει το κτήμα σε μουσείο. Αναμένεται για να ανοίξει το 2012.

Το Τατόι, βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας. Στο κτήμα βρίσκεται το θερινό ανάκτορο της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Το αρχαίο και τρέχον επίσημο όνομα της περιοχής είναι Δεκέλεια. Το Τατόι είναι ο τόπος γέννησης του Γεωργίου Β΄ και είναι υπέροχο!
Σε ενα μήνα θα πάμε για πικ-νικ! :P

Japan :)

Και ΝΑΙ, e vero, η έκθεση στην Ιαπωνία είναι σχεδόν έτοιμη! 
start


εκκίνηση
ξεκίνημα σε αγώνα δρόμου 
το σημείο εκκίνησης

30?

Πόσα νεράτζια μπορεί να αντέξει ενα κλαδί;

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

θυμάμαι

Κάποτε πήγαμε στη Σαντορίνη και περάσαμε υπέροχα... ακόμα το θυμάμαι..

ένα κόσμημα

Η λέξη κόσμημα προέρχεται από τη λέξη «κόσμος» που στα Αρχαία Ελληνικά σημαίνει ρυθμός, τάξη, οργανωμένη δομή, στολίδι. 

περιτή πληροφορία!

Οι γυμνοσάλιαγκες έχουν 4 μύτες!














Πόσο τέλειο είναι όταν βλέπεις στον ύπνο σου οτι πετάς!!!

προτεινομενο:)

Ομάδα Θεάτρου THEATER-ΨΙΘΕΑ
Marivaux Ο Θρίαμβος του Έρωτα

Ένα ερωτικό παιχνίδι. Με νικητές και ηττημένους. Στο τέλος του παιχνιδιού κάποιοι θα γευτούν το θρίαμβο, έτσι όπως τον ονειρεύτηκαν…και κάποιοι την πανωλεθρία…Ο πανωλεθρίαμβος του έρωτα…
Η παρτίδα, όμως, κάνει το παιχνίδι να αξίζει. Παίζουμε;
Ο Θρίαμβος του Έρωτα είναι η πρώτη δουλειά της ομάδας THEATER-ΨΙΘΕΑ που ιδρύθηκε από σπουδαστές της σχολής ΕΜΠΡΟΣ-Θέατροεργαστήριο. Επ
ιχειρεί να δώσει έμφαση στα ειδικά χαρακτηριστικά της γραφής του Marivaux: τις δομές και τις φόρμες του κωμικού διαλόγου, το ρυθμό του κειμένου, τη διαχείριση των παρεξηγήσεων και τις σχέσεις μεταξύ των ηρώων, έτσι ώστε να αποδοθεί τόσο το ιδιοφυές χιούμορ, όσο και ο σύνθετος ψυχικός κόσμος του Marivaux προσαρμόζοντας τις συνθήκες του έργου στην αναλογία τους στο σήμερα.

Μετάφραση : Ανδρέας Στάικος
Σκηνοθεσία : Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη : Μελίσσα Κωτσάκη
Δραματουργία : Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Κίνηση : Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Σκηνικά: Λεωνίδας Λιάμπεης, Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί : Αργύρης Θέος
Φωτογραφίες : Μάνος Αρβανιτάκης
Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος : Ειρήνη Πουρνάρα
Ερμηνεία : Ναζίκ Αϊδινιάν, Ελεάννα Αποστολάκη, Τάσος Δαρδαγάνης, Δήμητρα Μητροπούλου, Ιωάννα Πιατά, Ανδρομάχη Σπανέλλη, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης

Από Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου ως Σάββατο 16 Απριλίου
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 18:30
Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι
Τηλ. Κρατήσεων: 2110124401
Τιμές εισιτηρίων: 15€ και φοιτητικό 10€, ατέλειες δεκτές